آی پی داینامیک (Dynamic IP) و آی پی استاتیک (Static IP) چیست و چه کاربردی دارد؟

زمانی که به اینترنت متصل میشویم آی پی ما یا ثابت است یا متغیر در این مقاله به بررسی مفهوم و کاربردهای آی‌پی ثابت (Static) و آی‌پی متغیر (Dynamic IP)خواهیم پرداخت همچنین اگر نمیدانید آی‌پی چیست؟ پیشنهاد میکنم مقاله جامع ما را در مورد IP مطالعه کنید.

فهرست مطالب

آی پی استاتیک (Static) چیست ؟

IP Static یا آدرس آی پی ثابت به یک دستگاه یا سرویس خاص تعلق داده می‌شود. آدرس IP های ثابت در سرویس‌های خدماتی مانند وب هاستینگ، دوربین‌های مداربسته، سرورها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا کاربران بتوانند به راحتی از خدمات آن سرویس دهند استفاده کنند؛ اما یک مشکلی که معمولاً سرویس‌دهنده‌ها با آن مواجه می‌شوند،

خطرات امنیتی است که ممکن است در معرض آن قرار بگیرند. همچنین کاربرانی که از آی پی استاتیک یا ثابت استفاده میکنند، ردیابی آن ها آسانتر خواهد بود و ممکن در معرض خطرات امنیتی قرار بگیرند. در ادامه با مزایا و معایب دیگر آی پی استاتیک آشنا خواهید شد.

Static IP Address

مزایای آی پی (IP) استاتیک (Static) چیست ؟

دسترسی آسان از راه دور:

با داشتن آدرس آی پی ثابت مدیران و کارکنان شبکه میتوانند در هر زمان و هر مکان به شبکه دسترسی از راه دور داشته باشند.

 تأخیر پایین و پایداری در ارتباط‌های شبکه:

پایداری و تأخیر کم در استفاده از ارتباطات صوتی Voip تلفنی راحت‌تر است همچنین شما اتصال پایدار و بدون وقفه را تجربه خواهید کرد.

سرعت دانلود و آپلود بالا:

به دلیل اختصاصی بودن این آی پی در هر دستگاه سرعت انتقال فایل ها سریع تر انجام میشود.

معایب آی پی (IP) استاتیک (Static) چیست ؟

امنیت پایین:

آدرس آی پی های استاتیک به دلیل اینکه تغییر نمیکنند و ثابت هستند فرصتی مناسب برای هکر ها است تا بتوانند شمارا ردیابی و به شبکه شما نفوذ کنند.

هزینه بیشتر:

ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی معمولاً به دلیل سرویس‌ها و خدمات اختصاصی که برای آی‌ پی‌ های ثابت ارائه می‌کنند، هزینه بالاتری دریافت می‌کنند. استفاده از آی‌ پی ‌های ثابت به این منظور است که سرور شما همیشه فعال و در دسترس باشد.

کدام کسب کار ها به آی پی (IP) استاتیک (Static) احتیاج دارند؟

تا این قسمت پی بردی که آی پی های ثابت علاوه بر اینکه از مزایای خوبی به همراه دارند، دارای معایب قابل توجهی هستند که نمیتوان بدون در نظر گرفتن معایب آن این سرویس را تهیه کرد، برای همین در ادامه بیشتر راجب این خواهید خواند که چرا به آی پی ثابت احتیاج دارید. اگر کسب و کار شما در دسته های زیر قرار دارد داشتن آی پی استاتیک کسب و کار شمارا را بهبود میبخشد.

شرکت هایی که نیروهای شرکت به صورت دور کاری فعالیت میکنند.

شرکت هایی که از خدمات صوتی Voip استفاده میکنند مناسب است.

اشخاصی که در حوزه گیم و استریم فعالیت دارند.

اشخاصی که در حوزه بازار های مالی ؛ مانند ترید فعالیت دارند امری ضروری است برایشان زیرا برای مقابله با تحریم ها تهیه IP استاتیک گزینه ای مناسب است.

اگر شما کاربر خانگی معمولی هستید، تهیه آی‌پی استاتیک می‌تواند هزینه اضافی برای شما ایجاد کند. ما به شما استفاده از آی ‌پی داینامیک را پیشنهاد می‌کنیم، زیرا از امتیازات اصلی و کاربردهای آی‌پی ثابت بهره‌مند نخواهید شد.

آی پی داینامیک (Dynamic) چیست ؟

اگر مقاله جامعه IP چیست را خوانده باشید راجع به IANA توضیح دادیم، این سازمان مسئولیت اختصاص دادن آی پی به کشور ها شرکت ها و.. دارد. در این سازمان به هر کشور یک یا چندین آی پی تعلق میگیرد. آن کشور میتواند آن را به شرکت های ارائه دهنده اینترنت (ISP) خود بدهد و آن شرکت ارائه دهنده اینترنت میتواند برای شبکه داخلی خودش مجدد آی پی جدید ایجاد کند.

و کاربران آن شبکه وقتی مودم خود را روشن می‌کنند به هر کاربر یکی از آدرس IPها تعلق می‌گیرد و مجدد آن کاربر با مودمش می‌تواند آدرس آی پی‌های جدید موقت ایجاد کند و هر بار که مودم هر کاربر ریست یا خاموش و روشن می‌شود مودم آن کاربر آدرس آی پی جدید دریافت می‌کند و تمام دستگاه‌های دیجیتالی متصل به آن هم آی پی جدید دریافت می‌کند.

Dynamic IP Address

مزایای آی پی (IP) داینامیک (Dynamic) چیست ؟

انعطاف پذیر بودن و پیکربندی خودکار:

یکی از مزیت های مهم IP داینامیک که میتواند برای کاربران خانگی مناسب باشد این است که بدون انجام تنظیمات پیچیده ای میتوانند به اینترنت متصل شوند، زیرا کاربران به صورت خودکار آی پی را از سمت سرور DHCP دریافت میکنند و نیازی نیست کار خاصی انجام بدهند.

صرفه جویی در هزینه:

آی پی های پویا یا داینامیک به دلیل تخصیص خودکار آی پی و موقت بودنشان هزینه کمتری نسب به آی پی های استاتیک دارند زیرا نیازی نیست ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی آی پی ثابتی را برای کاربری اختصاص دهند.

 امنیت بیشتر در شبکه:

یکی از امتیازهای مثبت استفاده از آی پی‌های پویا دشوارتر بودن ردیابی توسط مهاجمان است.

آدرس دهی بدون محدودیت:

آی پی های داینامیک یا متغیر به دلیل موقت بودنشان این امکان را برای کاربران شبکه فراهم میسازد تا بتوانند مجدد از یک آی پی استفاده کنند و به دلیل خودکار بودن فرایند آدرس دهی از تداخل جلوگیری میشود و یا با اتصال دستگاه جدید به اینترنت یک آدرس آی پی جدید  اختصاص داده میشود.

معایب آی پی (IP) داینامیک (Dynamic) چیست ؟

 محدودیت دسترسی از راه دور:

اگر قصد اتصال به شبکه خود از راه دور را داشته باشید به دلیل داینامیک بودن آدرس آی پی روتر شما به طور مرتب IP در حال تغییر است و ممکن است دچار مشکل شوید.

چالش در سرویس های میزبانی:

نقطه ضعف دیگر آدرس آی پی پویا این است که به دلیل متغیر بودنش، می‌تواند برای کاربران و کسب‌ و کار هایی که از دامنه سفارشی استفاده می‌کنند، در سرویس DNS نام دامنه‌ ها چالش‌ ها و مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

جمع بندی:

در این مقاله دانستیم آدرس آی پی ثابت یا استاتیک به یک دستگاه در شبکه اختصاص داده می‌شود و تغییر نمی‌کند. همچنین در رابطه با مزایا و معایب آن دانستیم که IP استاتیک به دلیل ثابت بودنش دسترسی از راه دور را برای کارکنان شرکت‌ها آسان‌تر کرده است؛ اما به دلیل اینکه تغییر نمی‌کند آی پی نگرانی‌های امنیتی می‌تواند ایجاد کند. در ادامه در رابطه با آی پی داینامیک یا پویا دانستیم که این مدل آی پی به این دلیل که مرتب در حال تغییر است و برای کاربران شبکه داخلی مناسب است

و کاربران شبکه خانگی به دلیل صرفه جویی در هزینه می‌توانند از این نوع آی پی استفاده کنند و نگرانی کمتری بابت امنیت داشته باشند و از آدرس دهی آی پی نامحدودی برخوردار باشند و بتوانند هر دستگاه جدیدی را به شبکه خانگی‌شان متصل کنند و نگران تداخل IP در شبکه نباشند. همچنین دانستیم آی پی داینامیک می‌تواند معایبی مانند محدودیت در دسترسی از راه دور یا مشکلاتی در میزبانی داشته باشد.

همچنین به شما پیشنهاد می‌دهم اگر قصد تغییر آی پی در سیستم عامل ویندوز دارید مقاله تغییر آی پی ویندوز ما را مطالعه کنید.

معرفی تمام مدارک آی تی (IT) و شبکه: مهارت ها و عناوین شغلی

IT certifications(مدارک رشته فناوری اطلاعات)

سریع ترین روش های تغییر آی پی (IP) در مک‌اوس (MacOs)

نظرات کاربران

  1. Taha گفت:

    عالی بود😎

  2. ایمان گفت:

    سلام مطلب مفیدی بود
    میخواستم بدونم چطوری میتونم آی پی ثابت از مخابرات بگیرم ؟

    1. محمد مهدی احمدزاده گفت:

      سلام خوشحالم که این مقاله برای شما مفید واقع شده ممنونم از دیدگاهتون
      برای تهیه آی‌پی ثابت می‌توانید با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت خودتان تماس بگیرید. و از قیمت و نحوه خرید آن با خبر بشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان پیشرفت خواندن شما

محصولات

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید